BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa active si retea, a lansat o gama de finantare a proiectelor eligibile in cadrul programelor de fonduri europene post-aderare nerambursabile in agricultura, mediul rural si pescuit, informeaza banca.
Astfel, componenta de cheltuieli considerate eligibile a proiectelor poate fi finantata in proportie de pana la 100% prin credite de co-finantare care acopera componenta privata si prin credite-suport (punte), care acopera perioada dintre momentul efectuarii cheltuielilor si cel al incasarii fondurilor nerambursabile din partea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), precizeaza comunicatul BRD.

BRD ofera, in cadrul gamei de finantari pentru proiectele post-aderare din agricultura, un credit de co-finantare in lei pe o durata de 120 de luni, cu o perioada de gratie de maximum 36 de luni. De asemenea, banca acorda un credit-punte pe termen scurt sau mediu, a carui rambursare este corelata cu incasarea grantului.

"In plus, pentru cazul in care beneficiarul de fonduri nerambursabile solicita APDRP un avans de 20% din valoarea grantului, banca ofera o scrisoare de garantie de restituire a avansului in favoarea APDRP", se mai arata in comunicat.

Gama de produse este completata cu o finantare prin imprumuturi pe termen scurt si mediu a componentei de cheltuieli neeligibile si printr-un un credit de tip revolving pe 12 luni, cu posibilitate de prelungire, pentru acoperirea necesarului de capital de lucru.

Pentru proiectele eligibile in cadrul Programului Operational pentru Pescuit, BRD-SocGen poate oferi scrisori de confort pentru confirmarea fondurilor, care este necesara la momentul depunerii proiectelor.

Finantarile BRD sunt disponibile pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si Programul Operational pentru Pescuit (POP).

Programul National de Dezvoltare Rurala, lansat in 3 martie 2008, stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013 in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, proiecte cu finantare din fonduri europene de peste 8 miliarde euro, care provin din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.

Programul Operational pentru Pescuit, care isi propune crearea unui sector piscicol competitiv si modern, urmeaza sa fie lansat in luna iunie, ulterior fiind demarata sesiunea de primire a proiectelor de accesare a fondurilor europene destinate sectorului. Suma totala alocata Romaniei in perioada 2007-2013 pentru derularea proiectelor de investitii prin Fondul European pentru Pescuit este de 307,6 milioane euro.

BRD - Groupe Societe Generale este al doilea creditor de pe piata romaneasca, avand active de peste 11,5 miliarde euro, si detine a doua retea bancara din Romania, cu peste 800 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri