BERD va imprumuta BCR si BRD cu cate 20 de milioane euro, pentru creditarea IMM din sectorul industrial, finantare la care se vor adauga fonduri nerambursabile de 10,2 milioane euro, pentru asistenta tehnica, a declarat senior manager BERD, Teresa Godwin.
"Cele 40 de milioane de euro, care vor ajunge la IMM prin Banca Comerciala Romana (BCR) si BRD - Groupe Societe Generale sunt destinate investitiilor in domeniul protectiei mediului, sanatatii si securitatii la locul de munca, precum si calitatii produselor", a afirmat reprezentantul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Ea a precizat ca finantarea BERD este completata de fonduri nerambursabile pentru asistenta tehnica destinata elaborarii proiectelor. Aceste fonduri totalizeaza 10,2 milioane euro si sunt puse la dispozitie de catre Comisia Europeana si Guvern, prin Ministrul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), aportul Romaniei reprezentand 2,55 milioane euro, a precizat Godwin.

Potrivit ministrului dezvoltarii si lucrarilor publice, Laszlo Borbely, vor fi eligibile IMM care activeaza in domenii precum mobilier sau prelucrarea lemnului, electronica si IT, textile, industria alimentara, detergenti si produse cosmetice, piese de schimb sau subcomponente.

Pentru a fi acceptate, proiectele trebuie finalizate pana la inceputul lunii noiembrie 2009, valoarea maxima a imprumutului plafonandu-se la 500.000 euro, iar scadenta minima a subimprumutului va fi de 18 luni.

Conform reprezentantilor BERD, selectarea bancilor a fost facuta pe baza unor criterii precum puterea financiara, reteaua de sucursale si acoperirea geografica, implicarea in programe de finantare a IMM si disponibilitatea pentru implementarea programelor Uniunii Europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri