Interamerican si Bancpost vor depune in cateva zile la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensiilor Private (CSSPP) actele necesare fuziunii dintre fondurile de pensii gestionate de acestea, a declarat directorul general al Interamerican Pensii, Besim Jawad, care vede o consolidare pe piata pensiilor obligatorii.
"Vom depunde actele necesare la CSSPP in cateva zile si apoi depinde de ei daca vor fi aprobate sau nu", a mentionat Jawad, care a adaugat ca se asteapta sa primeasca aprobarea in cel mult doua luni.
In urma fuziunii dintre Interamerican Fond de Pensii Administrat Privat si Bancpost Fond de Pensii Administrat Privat va ramane pe piata un singur fond, respectiv Interamerican Pensii.

Reprezentantii celor doua companii nu au dorit sa declare valoarea tranzactiei. "Nu este o achizitie sau o fuziune - este un spectru mai complex", a mentionat presedintele Bancpost, Mihai Bogza.

Interamerican Pensii ar putea plati in jur de 7 milioane euro pentru cei aproximativ 25.000 participanti ai fondului gestionat de Bancpost, in conditiile in care pretul mediu al pietei pentru un participant este de 300 euro, au declarat, potrivit NewsIn, reprezentanti din domeniu. Pretul ar include costurile cu atragerea aderentilor, precum si alte chetuieli aferente cum ar fi cele de publicitate.

Directorul general al Interamerican Pensii a adaugat ca "ar fi bine sa consolidam piata pensiilor obligatorii, astfel incat sa ramana un numar mai mic de juctori, insa mai puternici".

El a mai spus ca exista un potetial foarte bun de atragere a clientilor, in conditiile in care reteaua de distributie a pensiilor se extinde catre cele 290 de filiale ale Bancopst in Romania.

"Interamerican si Bancpost Romania au agreat ca Bancpost va functiona ca agent de marketing al fondurilor astfel fuzionate, punandu-si serviciile la dispozitia contribuabililor din Romania, iar Interamerican Pensii Private va deveni administrator al conturilor acestora", a mai spus el.

Participantilor la fondul de pensii Bancpost Pensii Private transferati la fondul de pensii Interamerican nu li se percep taxe de administrare pana pe 31 decembrie 2009, potrivit reprezentantilor celor doua companii.

Contributia medie pe asigurat este de 6,67 euro in cazul Interamerican si de 7,66 euro in cazul fondului gestionat de Bancpost, potrivit datelor de la sfarsitul lui septembrie ale Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale(CNPAS).

Interamerican Pensii are o cota de piata de 6,34% si 283.000 de participanti, in timp ce fondul gestionat de Bancpost are o cota de piata de 0,57% si 25.270 de participanti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri