Indicii bursieri au recuperat, ieri, pierderea din sedinta anterioara, acestia apreciindu-se cu peste 1%. SIF-urile au atras, in mare parte, interesul jucatorilor, fapt ce a determinat atingerea unui nou maxim istoric de catre BET-FI, care a castigat 1,3%. Cotatia Petrom a crescut cu 3%, contribuind, astfel, la aprecierea indicelui celor mai lichide zece titluri, BET, cu 1,2%. Indicele intregii piete, BET-C, a urcat cu 1,1%. Valoarea totala a tranzactiilor a fost mai mica decat cea din sedinta precedenta cu aproximativ 20 milioane lei, fiind de 42,6 milioane lei (11,6 milioane euro).
SIF-urile au evoluat pozitiv, pe baza informatiilor legate de privatizarea BCR, afirma Iulian Negru, directorul de operatiuni la societatea de brokeraj GM Invest. Societatile financiare nu-si vor pierde atractivitatea, considera brokerul, estimand ca, in doi-trei ani, SIF-urile vor avea active de 1-2 miliarde euro, datorita strategiei de consolidare a detinerilor, adoptata de catre aceste societati.

Titlurile Petrom (SNP) au crescut pana la 0,4380 lei, evolutie influentata de rezultatele financiare pe primele noua luni ale acestui an, considerate spectaculoase de catre brokeri.

Inca de la inceputul sedintei, investitorii au fost interesati de SNP, iar volumul tranzactionat a fost mare pentru aceasta actiune. Potrivit datelor tehnice, depasirea nivelului de 0,43 lei/actiune arata o tendinta pozitiva a evolutiei pretului, afirma Iulian Panait, consultant de investitii la KTD Invest. S-au transferat, ieri, 26,50 milioane actiuni SNP, la valoarea totala de 11,6 milioane lei. SIF 5 Oltenia a fost cel mai tranzactionat titlu SIF, fiind transferate 2,1 milioane de titluri, cu un rulaj de 5,2 milioane lei. Cotatia a urcat cu 0,4%, pana la 2,41 lei/actiune.

Cel mai mult au crescut actiunile SIF 4 Muntenia, cu 2%, inchizand la 1,51 lei/ actiune, urmate de SIF 1 Banat-Crisana cu o apreciere a pretului de referinta cu 1,9%, pana la 2,11 lei/actiune.

SIF-urile vor avea active de 1-2 miliarde euro, in doi - trei ani Iulian Negru - GM Invest

Rompetrol Rafinare (RRC) a ramas la pretul din sesiunea anterioara, de 0,11 lei/actiune, iar schimburile cu acest titlu au implicat doar 16,9 milioane actiuni, RRC fiind suspendata de la tranzactionare, la jumatatea sedintei, pentru convocarea AGEA pe data de 21 decembrie a.c., in cadrul careia se va aproba emiterea de obligatiuni in baza Ordonantei Guvernamentale din 2003 privind masuri pentru reglementarea unor obligatii bugetare ale companiei. Iulian Panait este de parere ca titlurile RRC nu vor fi influentate de tranzactionarea acestor obligatiuni, deoarece interesul pentru ele va fi scazut.

Doar daca fonduri straine vor cumpara masiv obligatiuni RRC, acest fapt ar putea stimula investitorii sa cumpere actiuni RRC, in ideea ca se manifesta incredere in capacitatea companiei de a-si plati datoriile. Si titlurile bancare s-au apreciat ieri. Actiunile Bancii Transilvania (TLV) au crescut cu 1,6%, pana la 1,2600 lei/actiune, in timp ce titlurile BRD au castigat 2,1%, pana la 14,2 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri