RBS Romania tinteste majorarea gradului de penetrare in segmentul celor mai mari 1.000 de companii din Romania, de la 30% la 50%, in urmatorii doi ani, a explicat Radu Ropota, seful diviziei de corporate a bancii. El considera ca tinta este ambitioasa, dar realizabila.
“Tinta este foarte ambitioasa. Gradul actual de penetrare, de 30%, reprezinta penetrarea bancii pe anumite produse acordate companiilor. Ambitia este sa vinzi cat mai multe produse unui anumit segment. Cred ca ne putem indrepta catre un grad de penetrare de 50% in urmatorii doi ani. Este o tinta realizabila”, a declarat Radu Ropota, seful diviziei de corporate banking din cadrul RBS Romania.

Activele RBS Romania pe segmentul de business de corporate sunt in valoare de 500 de milioane de euro, iar tinta bancii este de a le majora.

"Ne asteptam la o crestere a activelor in urmatoarea perioada ca urmare a unei cresteri pe segmentul de corporate”, explica recent Johan Gabriels, seful RBS Romania.

Banca are circa 2.000 de clienti persoane juridice, iar echipa RBS se va orienta in perioada urmatoare pe portofoliul existent de clienti din sectorul companiilor, dar s-a format si un departament nou ce se va ocupa de atragerea de clienti noi. De asemenea, Radu Ropota a mentionat ca finantarea imprumuturilor acordate companiilor se realizeaza in totalitate din sursele atrase de la deponenti.

“Cel mai important pentru 2011 este sa ne concentram pe cele mai mari 1.000 de companii din Romania. Ambitia mea este ca o companie care are un proiect sa sune prima data la RBS”, afirma Ropota. El a mentionat, insa, ca si calitatea noilor clienti este importanta, in conditiile in care un obiectiv de baza pentru businessul de corporate este profitabilitatea. Echipa de corporate a RBS Romania este formata din 65 de angajati.

Companiile mari au pus presiune pe jucatorii mici

Radu Ropota sfatuieste companiile sa tina cont de modul in care isi organizeaza bilantul, deoarece modelul in care investitiile pe termen lung sunt finantate din imprumuturi sau surse financiare pe termen scurt nu este viabil.

Pe de alta parte, el considera ca in perioada actuala companiile mari au pus presiune pe intreprinderile mici, fortand termenele de plata, astfel ca cererea pentu capital de lucru nu a sporit semnificativ. Multe companii mari au pus presiune pe furnizori, astfel incat au avut nevoie de mai putina finantare decat in trecut. "Presiunea a fost aruncata asupra companiilor mici, iar cele mari au realizat un management mai bun”, a spus seful diviziei de corporate.

Radu Ropota mai sustine ca acele companii care au avut in trecut un plan bine definit de investitii si care in momentul de fata lucreaza semnificativ au avut nevoie de capital de lucru pentru a isi putea dezvolta businessul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri