Comertul electronic in Romania este inca la inceput, cu doar 84.200 utilizatori la nivelul trimestrului trei al anului trecut, au aratat reprezentanti din industria de profil. "Romanii incep sa utilizeze metode de plata online, insa principala problema pentru piata romaneasca de profil este ca cererea este mai mare decat oferta", a spus directorul DotCommerce, Madalin Matica.

Potrivit statisticilor, in august 2005 au fost inregistrate cresteri semnificative ale vanzarilor prin intermediul magazinelor virtuale, de pana la 9,5 milioane dolari si o medie lunara de 53.000 tranzactii.

Cele mai multe tranzactii se realizeaza de companii straine si numai 10-15 la suta de cele romanesti, iar cele mai bine vandute produse in Romania sunt cele de IT&C si electrocasnicele. "Vom incuraja cresterea numarului de utilizatori de Internet, in acest sens existand in desfasurare mai multe proiecte si strategii de dezvoltare a comunicatiilor in banda larga. Vom dezvolta infrastructura astfel incat si consumatorii din mediul rural sa aiba acces la servicii de Internet", a aratat secretarul de stat pentru comunicatii in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Florin Bejan, citat de Rompres.

In privinta furturilor pe Internet, Romania se afla pe locul noua in lume, cu o rata de incidenta de unu la suta, in 2004, si de 0,7 la suta - in 2005.
Conform statisticilor, vanzarile cu amanuntul prin intermediul Internetului, in Statele Unite ale Americii, s-au ridicat, in trimestrul trei al anului 2005, la 22,32 miliarde dolari, acestea reprezentand circa 2,3 procente din totalul vanzarilor cu amanuntul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri