Research-In-Motion (RIM), producatorul telefoanelor BlackBerry, planuieste o restructurare a companiei, care ar urma sa reduca numarul fortei de munca cu 12%, echivalentul a 2.000 locuri de munca, informeaza BusinessInsider.com.
Disponibilizarile vor fi anuntate in mod oficial de la 1 iunie, in perioada in care compania va anunta veniturile trimestriale inregistrate. RIM numara in prezent peste 16.000 angajati

La inceputul acestui an, Research-In-Motion a schimbat conducerea companiei, cei doi directori executivi cedand locul sefului pe operatiuni. Astfel, Jim Balsillie si Mike Lazaridis au renuntat la functia de co-CEO fiind inlocuiti de directorul de operatiuni Thorsten Heins.

Veniturile companiei din ultimul trimestru al anului fiscal 2012 a atins 4,2 miliarde dolari, in scadere cu 19% fata de T3. Mai mult, vanzarile de telefoane au atins 11,1 milioane de terminale comercializate, in scadere cu 21% fata de T3.

Cota de piata a Research-in-Motion a cazut puternic in ultimii doi ani din cauza competitiei puternice cu Google si Apple. Conform ComScore, cota de piata a RIM pe segmentul smartphone-urilor in SUA este in prezent sub 17%, iar la nivel global se situeaza la 10%.

Cine salveaza BlackBerry?

Mai multe companii s-au manifestat interesul pentru producatorul telefoanelor BlackBerry, printre care Oracle si Amazon.

Compania americana a luat in considerare sa cumpere Research in Motion (RIM) in incercarea de a intra pe piata smartphone-urilor, a dezvaluit Larry Ellison, CEO al companiei, in luna aprilie a acestui an.

Si Amazon s-a aratat interesata de achizitionarea RIM in vara anului trecut, dar discutiile nu au dus la niciun rezultat, potrivit CNET.com.
De cealalta parte, la inceputul acestui an, producatorii sud-coreeni de la Samsung anuntau ca nu sunt interesati de achizitionarea producatorului telefoanelor BlackBerry, informa Reuters.

Solutii ar mai putea veni din partea Microsoft sau Nokia - ambele fiind interesate de consolidarea pe acest segment de piata.

Foto: BlackBerry.com

VOI CE PARERE AVETI: Credeti ca producatorul telefoanelor BlackBerry va fi cumparat? Cine credeti ca ar fi potrivit sa o faca? De ce?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri