AOL, unul dintre cele mai mari servicii globale de Internet, va inchide la jumatatea lunii decembrie popularul player muzical Winamp, utilizat de sute de milioane de utilizatori, scrie presa internationala.

Winamp, dezvoltat de catre Nullsoft, a fost lansat pentru prima oara in 1997 si s-a impus intr-un timp record drept cel mai popular player muzical din lume.
El a devenit popular datorita suportului pentru o multitudine de fisiere si formate audio precum AAC, MIDI sau WAV, dar si datorita unei interfete foarte prietenoase.
Winamp a fost achizitionat de catre AOL in 1999, in schimbul a 400 de milioane de dolari si a presupus cumpararea serviciului de radio pe Internet Spinner.com, care intre timp a fost inchis.
Winamp inca este utilizat de sute de milioane de utilizatori si estimeaza pentru acest an venituri de 6 milioane de dolari.
AOL va inchide serviciul Winamp pe 20 decembrie, insa software-ul inca este diposnibil pentru descarcare.
Ce alternative exista?
Dintre cele mai bune alternative pentru inlocuirea Winamp se numara iTunes (dezvoltat de catre Apple), AIMP, un player muzical dezvoltat de catre o companie din Rusia sau Foobar 2000.
Voi ce programe folositi pentru a asculta muzica?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri