Romania si Republica Moldova se numara printre pietele pe care grupul francez telecom Orange analizeaza posibile achizitii, cu un accent pe segmentul telefoniei fixe, a declarat directorul financiar de la Orange, Gervais Pellissier, transmite Bloomberg.

Statul francez, care detine o participatie de 27% din actiunile Orange (fostul France Telecom) a sfatuit fostul monopol de telecomunicatii sa incerce sa incheie aliante europene pentru a-si consolida operatiunile din afara Frantei.

Gervais Pellissier a precizat ca Orange cauta posibile achizitii in Europa, precizand insa ca exista 'foarte putine' tinte potentiale. Referindu-se la piata din Spania, unde luna trecuta rivalul Vodafone a preluat furnizorul de cablu Ono, Pellissier a spus ca Orange nu se grabeste sa faca o mutare pentru alti operatori precum Jazztel, scrie Agerpres.

'Vedem mai putine oportunitati de achizitii comparativ cu luna martie, dar ramanem atenti cu privire la consolidarea in tarile europene unde suntem deja prezenti pe segmentul de telefonie mobila dar nu si pe cel de telefonie fixa' a spus Gervais Pellissier.

La randul sau, directorul general de la Orange, Stephane Richard, a mentionat Romania, Belgia si'intr-o mai mica masura Spania' drept tarile unde compania ar putea cumpara active de telefonie fixa care sa completeze operatiunile mobile.

Orange genereaza jumatate din veniturile sale in Franta iar restul in Spania, Polonia, Africa si Orientul Mijlociu. In primul trimestru al acestui an, vanzarile Orange au scazut cu 4,6% pana la 9,8 miliarde de euro in timp ce profitul operational a scazut cu 3,4% pana la 3,02 miliarde de euro.

Pe piata din Romania, veniturile Orange Romania au crescut, in primul trimestru din 2014, cu 4,9% pana la valoarea de 230 de milioane de euro, in timp ce numarul abonatilor a ajuns la aproape 10,4 milioane, mai multi cu 1,76% fata de intervalul similar din anul anterior. Conform datelor, la 31 martie 2014, Orange avea 10.394.000 de clienti, in crestere cu 1,76% comparativ cu primul trimestru din 2013, cand existau 10,214 milioane clienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri