Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a impus luni, in premiera, conditiile de interconectare intre doi operatori alternativi de telefonie fixa, dupa ce a primit o plangere de la operatorul constantean Intersat impotriva RCS&RDS, se arata intr-un comunicat al institutiei.

ANRC a stabilit de asemenea tarifele si solutia tehnica de interconectare, si anume interconectarea indirecta prin intermediul serviciului de tranzit oferit de Romtelecom, apreciind ca volumul de trafic nu justifica o interconectare directa.

Reprezentantii furnizorului constantean de servicii de telefonie si Internet au apelat la medierea autoritatii nationale dupa ce compania RCS&RDS a refuzat negocierea unui contract de interconectare fara a oferi vreo explicatie, a declarat pentru NewsIn Gheorghita Chivu, directorul Intersat.

"Ulterior, dupa sesizarea facuta catre ANRC am reusit sa stabilim niste contacte cu RCS&RDS, insa nu am reusit sa ajungem la o intelegere asupra tarifelor si mai ales a modalitatii de intrconectare," a adaugat acesta.

ANRC a stabilit tariful pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii apelurilor intre cele doua retele la 2 eurocenti/minut, fara TVA. Decizia ANRC prevede un termen de maxim 20 de zile pentru negocierea si incheierea acordului de interconectare intre cele doua companii.

In acest moment mai exista inca doua litigii pe probleme de interconectare intre operatorii alternativi de telefonie, litigii care urmeaza a fi solutionate de ANRC, au declarat pentru NewsIn reprezentantii institutiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri