Sharman Networks, compania care detine reteaua de sharing Kazaa, a acceptat sa plateasca 100 de milioane de dolari principalelor case de discuri din industria muzicala. Acestea au dat in judecata compania Sharman Networks, cerandu-i daune in urma pierderilor inregistare prin traficul de muzica piratata de pe Kazaa.

Proprietarii Kazaa au adaugat ca vor instala filtre care sa opreasca schimbul de fisiere muzicale piratate care se desfasoara intre utilizatorii site-ului, scrie presa internationala. Acestia descarcau si faceau schimb de fisiere muzicale piratate, provocand astfel pierderi insemnate caselor de discuri. In momentul sau de varf, Kazaa a avut peste patru milioane de utilizatori, software-ul companiei fiind descarcat de peste 239 de milioane de ori.

Suma platita reprezinta mai mult de jumatatea pietei legale din 2005, reprezentantii celor mai importante case de discuri aratandu-se satisfacuti de aceasta solutionare. De asemenea, oficialii Sharman Networks au caracterizat intelegerea ca fiind una foarte buna, care va deschide o noua era a colaborarii intre detinatorii tehnologiei P2P si furnizorii de continut. Potrivit intelegerii incheiate, Kazaa nu este obligata sa isi incheie activitatea, atat timp cat va stopa traficul de muzica piratata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri