Venitul Apple a crescut cu 12% in ultimul trimestru al anului fiscal 2014 fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 37,5 miliarde de dolari la 42,1 miliarde de dolari, in timp ce profitul a avansat de la 7,5 miliarde de dolari la 8,5 miliarde de dolari, se arata intr-un comunicat al companiei.

Vanzarile de iPhone-uri au contribuit in cea mai mare masura la realizarea venitului din perioada iulie-septembrie, consemnand o crestere de 21%, la 23,6 miliarde de dolari, de la 19,5 miliarde de dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut. Numarul de unitati vandute se ridica la 39,3 milioane, in urcare cu 16% prin comparatie cu al patrulea trimestru al anului trecut si peste estimarile analistilor, care au anticipat vanzarea a 38 de milioane de telefoane, potrivit Bloomberg.

Lansarea noilor modele de iPhone, iPhone 6 si 6 Plus, la jumatatea lunii septembrie, a avut o contributie importanta la cresterea volumului vanzarilor din acest trimestru, Apple raportand comercializarea a aproximativ 10 milioane de unitati in primul weekend dupa prezentarea produselor.

Citeste si:

In schimb, vanzarile de tablete au scazut pentru al treilea trimestru consecutiv, la 12,3 miliarde de unitati. Declinul din al patrulea trimestru din acest an este unul important, de 13%, fata de aceeasi perioada din 2013, si de 7% fata de trimestrul anterior.

Livrarile de Mac-uri, al treilea cel mai bine vandut produs al companiei, au inregistrat un avans important, de 21% fata de al patrulea trimestru al anului trecut."Cu inovatii uimitoare ale noilor noastre iPhone-uri, iPad-uri si Mac-uri, precum si ale sistemelor iOS 8 si OS X Yosemite, ne indreptam spre sarbatori cu cea mai puternica gama de produse Apple", a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple. Compania estimeaza un venit cuprins intre 63,5 si 66,5 miliarde de dolari pentru primul semestru din anul fiscal 2015, adica perioada octombrie-decembrie a acestui an, scrie Mediafax.

La jumatatea lunii octombrie, Apple a prezentat noi versiuni de iPad-uri, iPad Air 2 si iPad mini 3, mai subtiri si cu senzori tactili, si doua noi modele de Mac-uri, cu ecrane imbunatatite si procesoare mai rapide. Anterior, in septembrie, Apple a lansat pe piata doua modele de iPhone, iPhone 6 si 6 Plus, cu ecrane mai mari, precum si un smartwatch, care va fi disponibil in magazine incepand cu anul viitor.