Desi consumatorii nu au fost foarte incantati de Windows 8, in principal din cauza interfatei complet schimbate, Microsoft a reusit sa recucereasca din terenul pierdut dupa lansarea anul trecut a Windows 8.1, care prezinta cateva dintre caracteristicile versiunilor anterioare, scrie Mediafax.

In august, compania americana a reintrodus butonul de oprire in meniul de start, precum si posibilitatea rularii mai multor aplicatii de pe desktop. De asemena, viitoarea versiune a sistemului de operare de la Microsoft, Windows 10, va reveni la modelul de interfata promovat de vechile versiuni. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor raman fideli versiunilor mai vechi de windows, precum Windows 7 sau XP, potrivit datelor furnizate de Net Applications si citate de CNET.

La finele lunii octombrie, numarul calculatoarelor care utilizau Windows 7 a crescut la 53,05%, de la 52,71% in septembrie,. Windows XP avea o cota de piata de 17,2% luna trecuta, in scadere de la 23,87% in septembrie. XP pierde tot mai multi utilizatori dupa ce Microsoft a renuntat, in aprilie, sa mai ofere suport tehnic pentru aceasta versiune. Windows 8.1 se situa pe locul al treilea, urmat de Windows 8, cu o cota de piata de 5,88%, Mac OS X 10.9 (3,66%), Windows Vista (2,82%), Windows NT (1,64) si Linux (1,41%).

Sursa foto: Flickr.com