iPhone 6 Plus, phablet-ul lansat de Apple in toamna acestui an, a reusit ca in numai cateva saptamani sa acapareze 41% din toate vanzarile de smartphone-uri cu diagonale mari pe piata din SUA, potrivit datelor Kantar Media, care iau in calcul intervalul august – octombrie 2014.

Surprinzator sau nu este si faptul ca iPhone 6, fratele mai mic al iPhone 6 Plus, a reusit sa acapareze circa 33% din toate echipamentele dotate cu sistemul de operare iOS. Spre comparatie, in acelasi interval de timp analizat de catre firma de cercetare, anul trecut, iPhone 5S a reusit sa fie disponibil pe 26% din echipamente, 18% pentru modelul 5c si 10% pentru iPhone 6 Plus, ceea ce se traduce printr-un raport de 3 :1 – iPhone 6 vs. iPhone 6 Plus.

Ecranul mai mare, principalul motiv al achizitiei iPhone 6 Plus

Dimensiunea mai mare a ecranului, de 5,5 inch, a fost principalul motiv pentru care clientii au achizitionat iPhone 6 Plus, aproximativ 60% dintre utilizatori optand pentru modelul cu diagonala mai mare, potrivit datelor firmei de cercetare, care sustine ca o “canibalizare” a tabletelor iPad cu diagonale mai mici se va realiza. Potrivit Kantar Media, vanzarile de phablet-uri reprezinta circa 10% din vanzarile de smartphone-uri, in crestere fata de doar 2% anul trecut.

Principalul rival pe segmentul phableturilor pentru Apple ramane Samsung, cu modelul sau Galaxy Note.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri