Nokia a transmis un comunicat oficial prin care neaga faptul ca ar avea in plan, inca din 2016, sa reintre pe piata smartphone-urilor printr-un produs propriu, scrie presa internationala.

Compania a reiterat ca nu va produce sau vinde vreun terminal dedicat persoanelor fizice, dupa ce mai multe rapoarte au sugerat ca parte a brandului finlandez care nu este detinut de Microsoft ar putea sa reintre pe piata smartphone-urilor, din ultimul trimestru al anului viitor.

„Nokia a remarcat rapoarte recente care pretind ca am fi comunicat intentia noastra de a produce un smartphone sub brand propriu, in China. Aceste rapoarte sunt false si includ comentarii atribuite incorect unor executivi Nokia Networks”, a transmis compania finlandeza.

Business-ul de terminale mobile al Nokia a fost achizitionat de Microsoft in 2013 pentru suma de 7,2 miliarde de dolari. Singura prezenta pe care o mai detine Nokia pe piata smartphone-urilor este prin platforma de harti Here. Compania a confirmat insa ca urmareste sa vanda si aceasta platforma, un business evaluat la 2,1 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri