Operatorul belgian de telecomunicatii Belgacom a anuntat vineri ca va plati suma de doua miliarde euro pentru a rascumpara participatia de 25 la suta din actiunile diviziei sale de telefonie mobila Proximus controlata de grupul Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, informeaza Rompres. in urma acestei tranzactii, care are nevoie de aprobarea organismelor de reglementare, Proximus va deveni o subsidiara suta la suta a grupului Belgacom. in plus, Proximus si Vodafone au semnat un acord de prelungire a cooperarii comerciale pentru urmatorii cinci ani.

"Acordul convenit cu Vodafone ne va permite sa ne consolidam cooperarea in interiorul grupului nostru pentru a raspune la tendintele pietei si a oferi clientilor solutii integrate. Grupul are acum toate instrumentele necesare pentru a raspunde evolutiilor actuale de pe piata, mentinandu-si in acelasi timp pozitia de lider pe piata din Belgia", a declarat directorul executiv de la Belgacom, Didier Bellens.

In schimb, Belgacom a anuntat ca va vinde participatia de 5,8 procente pe care o detine in grupul francez de telecomunicatii Neuf Cegetel catre operatorul francez SFR pentru suma de 187 milioane euro, urmand ca aceasta tranzactie sa ii aduca un castig de capital de 67 milioane euro.

Anuntarea acestor doua tranzactii intervine la cateva zile dupa ce Belgacom a fost fortata sa publice inainte de termen rezultatele sale trimestriale, dupa ce a descoperit furtul unor documente confidentiale. Asa cum se astepta, rezultatele au fost in conformitate cu estimarile analistilor, veniturile Belgacom pe primul semestru fiind de 3,03 miliarde euro, in crestere cu 2,9 procente, in timp ce profitul net a scazut de la 780 milioane euro in semestrul I 2005 la 434 milioane euro in semestrul I 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri