Producatorul de solutii de securitate cibernetica Bitdefender a anuntat luni ca ofera gratuit un antidot pentru a sustine eforturile Europol in operatiunea care a vizat destructurarea gruparii Avalanche, prin blocarea activitatatii unei retele de calculatoare prin intermediul careia erau lansate atacuri informatice care ar fi infectat, zilnic, peste 500.000 de computere la nivel mondial.

Operatiunea este rezultatul a patru ani de investigatii desfasurate de Europol si partenerii sai globali si a vizat o grupare care oferea o platforma avansata de livrare de malware si opera in peste 180 de tari, conform News.ro.

In urma operatiunii, au fost arestate cinci persoane, au fost descinderi la 37 de adrese, au fost confiscate 39 de servere si a fost blocat accesul la 800.000 de domenii de internet. Bitdefender, una dintre companie care a lucrat indeaproape cu autoritatile pentru a destructura gruparea Avalanche, sustine ca solutia oferita gratuit curata orice urma ale infectiei cauzate de malware.

”Bitdefender pune la dispozitia utilizatorilor in mod gratuit un antidot care curata orice urme ale infectiei cu familii malware operate de reteaua Avalanche, atat retele botnet (dispozitive controlate de raufacatori pentru a raspandi spam si a instala amenintari pe alte calculatoare) precum Goznym, Marcher, Dridex, Matsnu, URLZone, XSWKit, Pandabanker, cat si amenintari noi precum Cerber sau diverse versiuni ale clasei de virusi ransomware Teslacrypt”, se arata in comunicat. In plus, potrivit Bitdefender, antidotul dezinfecteaza si fisierele infectate de virusii Virut si Virob, care isi infilteaza codul in fisiere de pe computerele infectate.

„Dezinfectarea este o masura de importanta critica pe care victimele trebuie sa o ia pentru a asigura disparitia definitiva a acestor clase de malware. Chiar daca produsele Bitdefender au detectat aceste amenintari inca de la aparitia lor, antidotul pe care l-am construit, ca parte a colaborarii cu Europol, le permite victimelor care folosesc alte solutii de securitate sau nu folosesc niciuna sa inlature urmele oricarui atac”, a declarat unul dintre managerii Bitdefender, Catalin Cosoi.

Politia Romana anunta, recent, ca a participat, alaturi de autoritati din alte 29 de state, la operatiunea Avalanche. Operatiunea, lansata de autoritatile judiciare germane, a fost sustinuta de actiuni desfasurate in alte 30 de state, precizeaza politistii romani, care adauga ca actiunea a beneficiat de sprijinul Europol, Interpol, Departamentul de Justitie al SUA si FBI.

Sursa foto: Shutterstock/TZIDO SUN

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri