Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Netcity Telecom, operatorul retelei subterane pentru fibra optica a Municipiului Bucuresti, de catre Direct One S.A., furnizor independent si neutru de infrastructura de fibra optica pentru telecomunicatii. Direct One va prelua pachetul integral de actiuni ale operatorului detinut de catre UTI Netcity Investment BV si UTI Grup SA, in urma unui acord semnat in luna septembrie 2016 de catre cele doua parti.

Autoritatea de concurenta precizeaza ca a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante.

Decizia autoritatii permite partilor sa finalizeze in perioada urmatoare procesul de dobandire a controlului unic direct asupra Netcity Telecom de catre Direct One.

„Salutam decizia Consiliul Concurentei asupra acestei tranzactii, in baza complementaritatii celor 2 retele – Netcity si Direct One, respectiv a minimelor efecte concurentiale pe care tranzactia le produce. Vom continua procesul de achizitie a Netcity asa cum ne-am angajat in fata actionarilor si bancilor finantatoare” a declarat Marian Pantazescu, Presedintele Consiliului de Administratie al Direct One.

Direct One, companie cu capital autohton detinuta majoritar de catre antreprenorii Teofil Muresan si Simion Muresan, opereaza o retea aeriana nationala de fibra optica in lungime de peste 5500 km si care asigura exclusiv conexiuni intre orase. Netcity Telecom este operatorul retelei „Netcity”, fiind responsabil cu proiectarea, realizarea si operarea acesteia, in baza unui contract de concesiune semnat in 2008 cu Primaria Municipiului Bucuresti pe o perioada de 49 de ani. Reteaua suport de infrastructura pentru fibra optica are in prezent o lungime de aproximativ 1000 km, fiind pusa la dispozitia operatorilor de telecomunicatii care ofera servicii pe teritoriul Municipiului Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri