Razboiul rece dintre cei mai mari doi retaileri a devenit, brusc, fierbinte. Intr-o nota transmisa astazi de analistul Amit Mehrotra de la Deutsche Bank, acesta a scris ca “Batalia Walmart vs Amazon s-a incins”. Care sunt motivele?

Un raport al DV Velocity subliniaza ca un consultant respectat al industriei transportatorilor din State a declarat intr-o conferinta pe logistica ca Walmart a transmis companiilor de transport ca nu va mai face business cu ele daca vor continua "sa mute" bunuri ale Amazon.

Acest lucru vine dupa ce tot Walmart a cerut partenerilor sai tehnologici sa nu mai foloseasca Amazon Web Services.

Stirea subliniaza pe de o parte disperarea Walmart in razboiul cu gigantul Amazon, avand insa, de cealalta parte, implicatii dramatice nu doar pentru viitorul retailului, cat si pentru una dintre cele mai importante industrii din State – transportatorii.

Conform Deutsche, acest lucru va avea “cel mai probabil implicatii pentru companiile de transport din SUA, mai ales ca Amazon si Walmart raman doi dintre cei mai mari clienti ai companiilor de transporturi. Walmart acopera circa 14% din veniturile operationale ale companiei SWIFT, unul dintre cei mai mari trasportatori din State”, scrie presa internationala.

Sursa foto: Shutterstock: Ken Wolter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri