Posta Romana este una dintre institutiile statului cu mare potential, avand peste 5.600 de oficii postale la nivel national. Din pacate, managementul dezastruos, coruptia statului si lipsa de interes in privinta modernizarii a dus la stagnarea serviciilor si infrastructurii IT a companiei. wall-street.ro a aflat informatii privind o viitoare licitatie care ar putea, insa, schimba in bine institutia.

Ultima achizitie majora, efectuata de Posta Romana, pentru echipamente IT, a avut loc in aprilie 2008, cand s-au achizitionat urmatoarele echipamente: 1.150 de servere, 3.400 de statii de lucru, 2.300 de imprimante laser si matriceale, 30 de sisteme notebook. In afara de aceste echipamente, compania isi desfasoara activitatea si cu echipamente achizitionate inainte de anul 2008 (statii de lucru si imprimante matriceale format A4 si A3).

Acestea din urma, de altfel, se regasesc in majoritatea oficiilor. Avand in vedere numarul ridicat de oficii postale din tara, este evident ca toate instrumentele IT achizitionate in urma cu aproape 10 ani nu au fost suficiente nici macar la acea data si, deja, dupa o decada, uzura morala si fizica isi lasa amprenta si asupra „celor noi”.

Urmeaza publicarea in SEAP a unei licitatii pentru achizitia de sisteme de printare

„Mentionam ca, in anul 2014, Directia Comunicatii si IT, a demarat un proiect pentru achizitia de tehnica de calcul (servere, statii de lucru, imprimante, cititoare de coduri de bara si echipamente de comunicatii). In momentul actual, urmeaza sa publicam in SEAP licitatia pentru achizitia de servicii de printare, pentru statii de lucru si cititoare de coduri de bara, dar si pentru servere (infrastructura de procesare si stocare) dupa obtinerea aprobarii de la Comisia Tehnico-Economica a Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale”, comunica institutia detinuta de statul roman (75%) si de Fondul Proprietatea (25%).

(Mouse cu bila, imprimanta cu ace - foto realizata in anul 2017)

In ceea ce priveste investitia companiei in „tehnologia necesara muncii din oficiile postale din tara”, pentru suportul subunitatilor postale, in ultimele 24 de luni, s-au incheiat contracte de servicii de comunicatii de date si servicii de comunicatii de voce, mai spun oficialii Postei Romane.

„Posta Romana se preocupa in permanenta ca, in functie de disponibilitatile financiare, sa aloce fonduri necesare dezvoltarii zonei IT. In acest sens, printr-un contract de finantare cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), in valoare de 46,1 milioane de euro, contract ale carui diligente sunt in derulare, o parte din suma va fi directionata catre investitii in IT&C, pentru actualizare si dotare in tot ce inseamna zona tehnologiei”.

Intrebati cand va fi posibila plata cu cardul la ghisee, oficialii Postei Romane au declarat ca „procesul de achizitie a serviciilor de acceptare a platii cu carduri, prin intermediul terminalelor POS, in oficiile Postei Romane, a fost demarat, acesta fiind in curs de desfasurare”. Oficialii companiei nu au inaintat insa o data aproximativa privind implementarea POS-urilor in oficii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri