Cei mai mari operatori de telefonie mobila din Marea Britanie au trecut pe un mod de plata care transforma telefonul mobil intr-un veritabil portofel digital. Schema denumita PayForIt se adreseaza platilor curente de pana la zece lire sterline, informeaza BBCNews.
Britanicii sustin ca noua schema va putea fi utilizata pentru plata tonurilor de apel pe mobil, a biletelor de tren, a tichetelor de parcare, dar si a altor produse oferite de magazinele virtuale. Fiecare plata efectuata cu PayForIt se va adauga automat facturii telefonului mobil.

Introducerea acestui mod de plata standardizeaza modul in care telefoanele mobile sunt folosite pentru alte plati, procesul fiind acelasi indiferent de operatorul preferat de client sau de tipul telefonului mobil. PayForIt a fost dezvoltat o alternativa la alte sisteme de plata, cel mai cunoscut fiind plata prin SMS, declara Mike Short, presedinte Mobile Data Association.

O mare parte dintre utilizatori sunt nemultumiti in ceea ce priveste plata prin SMS pe fondul incertitudinii sumei platite si a lipsei unei persoane de contact in cazul in care apar probleme. Sistemul PayForIt vine in intampinarea tuturor celor care nu se simt confortabili cu tranzactiile prin SMS, explica Short.

Acesta se asteapta ca increderea in platile mobile sa creasca simtitor, deoarece cumparatorii vor sti exact de la cine cumpara si cati bani cheltuie pentru produsele si serviciile respective. Fiecare comparator care va utilize sistemul PayForIt va putea vizualiza un ecran informativ cu produsul cumparat, compania distribuitoare si suma exacta de plata.

Totusi sistemul nu isi propune sa inlocuiasca complet tranzactiile cash de zi cu zi, fiind doar o alternativa comoda de plata, potrivit declaratiilor lui Short. PayFor It va aparea ca optiune de plata pe site-urile accesate de telefonul mobil, urmand ca plata sa poata fi efectuata in curand si direct de pe Web.

Companii ca I-play, GAmeloft, EA, Multimap, Sont Ericsson si Samsung incurajeaza initiativa operatorilor britanici, sustinand clientii sa opteze pentru PayForIt. “Brandurile de succes nu vor alege serviciul de plati prin SMS pentru serviciile lor, experienta nefiind prietenoasa cu consumatorii”, a declarat Anuj Khanna, purtator de cuvant al Tanla Mobile, una din companiile care administreaza platile efectuate prin PayForIt.

Serviciul PayForIt a fost anuntat inca din martie anul trecut, urmand sa fie implementat oficial din aceasta luna.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri