Sanyo Electric Co Ltd a anuntat marti o crestere cu 50% a profitului operational in perioada aprilie-septembrie 2007, pe fondul unei cresteri a cererii la baterii si la camere digitale, sporindu-si estimarile anuale de profit peste asteptarile pietei, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Profitul operational a fost de 23,81 miliarde yeni, in perioada aprilie-septembrie 2007, fata de 15,84 miliarde yeni in 2006. Profitul net a fost de 15,98 miliarde yeni, comparat cu o pierdere de 3,62 miliarde de yeni in 2006.

Ca si principalii sai rivali Sony si Canon Inc., compania cu sediul la Osaka beneficiaza de o cerere robusta la nivel global pentru camerele digitale.

De asemenea, Sanyo se bucura de vanzari puternice la bateriile litiu-ion, ce sunt folosite pentru laptopuri si telefoane mobile.

Sanyo, ce beneficiaza de ajutorul actionarului Goldman Sachs in procesul de restructurare, a anuntat ca urmareste sa-si dubleze profitul operational la 100 miliarde yeni (929 milioane dolari) sau mai mult, in urmatorii trei ani fiscali, concentrandu-si resursele pe celule solare (folosite la fabricarea panourilor solare) si acumulatori.

Sanyo, ce a anuntat pierderi in cei trei ani fiscali precedenti, a declarat ca planuieste sa cheltuiasca 350 miliarde yeni in urmatorii trei ani fiscali, pana in martie 2011, mai mult cu 40% fata de perioada precedenta.

In total, 70% din bani vor fi investiti in productia de baterii, celule solare si componente electronice.

Tinta pentru vanzarile de grup de cel putin 2,25 mii de miliarde yeni pana in martie 2011, s-a modificat foarte putin fata de estimarile de anul acesta, de 2,23 mii de miliarde yeni.

Sanyo este cel mai mare producator de acumulatori din lume, iar bateriile sale litiu-ion sunt folosite in patru din zece telefoane mobile la nivel global.

"Promit sa continui reformele Sanyo, pentru ca pana in 2010 sa reformez compania in totalitate", a declarat presedintele Sanyo Electric, Seiichiro Sano. In urma anunturilor, actiunile Sanyo s-au apreciat cu 8,5%, la 192 yeni.

Pentru anul curent si pana in martie 2008, Sanyo si-a revizuit profitul operational la 50 miliarde yeni, de la 45 miliarde yeni.

Ultima previziune financiara este comparata cu un profit de 49,57 miliarde yeni obtinut in 2006 si suma de 47,96 miliarde yeni, estimata de majoritatea analistilor.

Sanyo si-a pastrat estimarile privind profitul net de 20 miliarde yeni pentru anul fiscal curent, dupa o pierdere neta de 45,36 miliarde yeni in 2006.

Pentru a-si spori rezultatele financiare, Sanyo a vandut in 2006 catre Goldman Sachs, Daiwa Securities SMBC si Sumitomo Mitsui Banking Corp, actiuni in valoare de 300 miliarde yeni.

Presedintele Sano a declarat ca cei trei actionari principali au aprobat deja ultimul plan de afaceri al Sanyo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri