Compania taivaneza BenQ ataca rivalii de pe piata PC-urilor introducand notebook-uri mai ieftine si mai mici cu propriul nume, si are scopul de a atinge o cota de piata de 5% in acest segment in urmatorii doi ani.
PC-ul Eee de la Asustek Computer a fost primit calduros pe piata cu un an in urma si a fortat multe companii tehnologice cum ar fi Acer si Dell sa dezvolte computere similare.

Eee PC, Aspire One de la Acer si alte astfel de modele sunt numite “netbooks”, deoarece sunt mai mici si mai ieftine decat notebook-urile si vizeaza piete in dezvoltare si cumparatori de computere auxiliare.

La inceputul acestei luni, Acer, al treilea furnizorul de PC-uri din lume, a anuntat ca se asteapta ca piata globala de
netbook-uri sa ajunga la 50 de milioane de unitati in 2009 si planuieste o cota de piata de 30% prin vanzarea a 15 milioane de unitati de mini PC-uri. “Pentru noile noastre produse, speram sa avem o cota de piata de 5% in urmatorii doi ani”, a declarat CEO si Presedintele BenQ, Conway Lee la prezentarea netbook-ului “Joybook Lite”.

Lee nu a oferit previziuni despre vanzarea si furnizarea Joybook Lite PC, care are o greutate de 1 kilogram si o diagonala de 10 inchi.

BenQ, care a pierdut circa 1,2 miliarde dolari dupa ce a pierdut preluarea unitatii de telefoane mobile a Siemens, a fost intoarsa de la unitatea de fabricatie dupa ce anul trecut afacerea a fost declarata falimentara in Europa.
Compania BenQ a avut profit in 2007 de 1,86 miliarde dolari.

Compania continua continua contractul de fabricare sub numele Qisda si lansat produse cum ar fi proiectoarele, monitoare LCD si televizoare in compania separata BenQ.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri