Filiala locala a furnizorului german de solutii IT&C, Materna Information&Communications, estimeaza in 2008 o dublare a cifrei de afaceri, la un milion de euro, a declarat directorul general al firmei, Alin Bittel.
Materna Information & Communication a anuntat lansarea pe piata locala a noilor solutii informatice pentru administratiile publice locale. Acestea vor fi prezentate luna viitoare la CeBIT, cel mai mare targ de IT&C din Europa, ce are loc anual la Hanovra, in Germania, informeaza NewsIn.

"Am dezvoltat un set de solutii informatice care sa faciliteaze procesele de conducere si de executie din administratiile locale. Principalul avantaj al acestor solutii este ca trateaza personalizat procesele si activitatile institutiilor publice, iar gradul de adresabilitate a acestora este maxim", a declarat Andrei Grosu, responsabilul pentru solutiile informatice destinate sectorului public al Materna Information & Communications Romania.

La nivelul celor 27 de tari membre ale Uniunii Europene, se estimeaza ca birocratia costa circa 4% din PIB, ceea ce inseamna aproximativ 410 miliarde de euro. La nivel local, conform studiilor Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, reducerea cu 1% a costurilor birocratiei ar aduce Romaniei economii de peste un miliard de euro la nivelul administratiei locale.

Filiala din Romania propune informatizarea administratiei locale prin implementarea unor solutii informatice destinate gestiunii integrate a documentelor, fluxurilor de lucru si arhivarii electronice; extinderii serviciilor on-line prin implementarea unui portal multifunctional; administrarii electronice a reclamatiilor si sesizarilor in deplina transparenta fata de cetatean. Anul trecut, compania a castigat clienti noi din sectorul financiar-bancar si olil&gas, implementand solutii la companii precum BRD sau Unicredit.

Materna este activa in Romania de la inceputul anului 2007, cand compania germana a achizitionat pachetul majoritar de actiuni in compania romaneasca Best IT Solutions. In Romania, compania ofera solutii IT complete pentru optimizarea proceselor in companii mari si mijlocii si in administratia publica. Dintre acestea, fac parte solutii pecum IT Service Management, Customer Service Management, Government Services si SAP Consulting Services.

Grupul Materna, unul dintre cei mai mari furnizori independenti de servicii IT&C din Europa, are in prezent peste 1.300 de angajati in intreaga lume. In anul fiscal 2007, grupul a totalizat venituri de 175 milioane de euro. Compania are filiale in Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Elvetia, Franta, Finlanda, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia si Suedia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri