Grupul japonez Panasonic a cumparat participatia majoritara de 50,19% din actiunile rivalului de mai mica anvergura Sanyo Electric, pentru 403,8 miliarde yeni (4,6 miliarde de dolari), transmite Reuters.
Incheierea tranzactiei era asteptata de piete, dupa ce principalii trei actionari minoritari ai Sanyo si-au dat acordul pentru vanzarea unor portiuni ale propriilor participatii catre Panasonic, pentru ca grupul sa poata detine o participatie majoritara de peste jumatate din titluri, potrivit Mediafax.

Preluarea Sanyo propulseaza Panasonic in pozitia de jucator dominant pe piata bateriilor pentru autoturisme cu propulsie hibrida, aflata in crestere accelerata.

Panasonic avea, la sfarsitul lunii septembrie, lichiditati de 1.460 miliarde yeni (16,6 miliarde de dolari).

Grupul japonez a avut, in primele sase luni ale anului fiscal 2009-2010, incheiate la 30 septembrie, venituri din vanzari de 3.333 miliarde yeni (37,9 miliarde de dolari), fata de 4.343 miliarde yeni in perioada corespunzatoare a anului anterior.

Vanzarile Sanyo au scazut, in acelasi interval, de la 1.006 miliarde yeni la 784 miliarde yeni (8,9 miliarde de dolari).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri