Autoritatile europene vor deschide o investigatie antitrust privind grupul ceh de energie CEZ, prezent si in Romania, acuzat ca a exclus in mod ilegal companii rivale de pe piata autohtona, au declarat pentru Reuters surse apropiate situatiei, potrivit Mediafax.
Ancheta este un rezultat al raziilor derulate cu peste un an in urma la sediile companiei.

Comisia Europeana a anuntat, la acea data, in noiembrie 2009, ca CEZ, cea mai mare companie listata la bursa din Europa Centrala, ar putea fi vinovata de cresterea ilegala a preturilor pe piata wholesale de electricitate din Cehia.

"Comisia va deschide o investigatie in curand", a afirmat una dintre surse.

Cealalta persoana citata a afirmat ca Executivul UE ar putea anunta ancheta inca de saptamana viitoare.

O alta companie la sediul careia s-au efectuat razii in acea perioada, dar a carei denumire nu a fost facuta publica de CE, ar putea face parte din aceeasi investigatie.

CEZ anunta, dupa raziile amintite, ca practicile sale de afaceri respecta legea.

CEZ a intrat pe piata energetica romaneasca in 2005, cand a preluat de la stat distributorul si furnizorul de energie Electrica Oltenia.
Actionarul majoritar al grupului ceh este guvernul de la Praga.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri