Exporturile Greciei au inregistrat anul trecut o crestere de 9,7%, la nivelul record de 22,4 miliarde de euro, a anuntat biroul de statisitica de la Atena, citat de cotidianul elen Kathimerini.
In decembrie insa, livrarile la extern au scazut pentru a treia luna consecutiv. Declinul anual din ultima luna a anului trecut, de 0,2%, ridica semne de indoiala privind evolutia exporturilor, care in ultimul an si jumatate au tinut in viata multe dintre companiile elene, noteaza Mediafax.

Exporturile din decembrie, fara a include produsele petroliere, s-au situat la 1,45 miliarde de euro.

Importurile au coborat in decembrie cu 21%, de la 2,9 miliarde de euro in anul anterior la 2,3 miliarde de euro. Pe ansamblul anului, importurile au consemnat un declin de peste 13%.

In pofida cresterii exporturilor, aceastea se situeaza cu mult in urma importurilor, sporind astfel deficitul tarii, in timp ce datele din ultimele trei luni ale anului nu reprezinta semne bune pentru 2012, scrie Katimerini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri