Directorul general al Royal Bank of Scotland (RBS), Stephen Hester, a anuntat ca renunta la bonusurile aferente acestui an, asumandu-si consecintele unui virus informatic care a afectat milioane de clienti timp de peste o saptamana, transmite AFP, potrivit Mediafax.
Hester, care a renuntat sub presiune politica si la bonusurile pentru 2011, a indicat ca pentru acest an "nu merita si nu va primi beneficiile".

Anuntul a avut loc in timp ce RBS incearca de peste o saptamana sa elimine consecintele unui virus informatic care a impiedicat majoritatea celor 15 milioane de clienti sa retraga bani sau sa faca transferuri. Hester a recunoscut ca exista in prezent "o mare emotie" fata de sectorul serviciilor financiare.

"Bancherii au crezut ca sunt stapanii universului, cand ar trebui sa fie in slujba clientilor", a mentionat el.
Aceste comentarii au fost facute dupa ce guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, a pus in discutie "cultura" bancilor britanice, afirmand ca "ceva a mers prost si este necesara o schimbare reala".

Consecintele virusului informatic au scos la iveala o serie de nereguli in cadrul RBS.

O alta mare banca britanica, Barclays, este la randul ei in centrul unui scandal privind manipularea dobanzilor interbancare, fiind penalizata cu 290 milioane de lire sterline (453 milioane dolari), iar intre alte banci investigate se afla si RBS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri