Presedintele egiptean Mohamed Morsi a anuntat sambata seara ca solicita poporului egiptean sa se pronunte prin referendum la 15 decembrie asupra proiectului de Constitutie adoptat in graba in cursul saptamanii, proiect ce a divizat tara, relateaza AFP.
Morsi a facut apel catre "toti egiptenii sa participe la un referendum privind proiectul de Constitutie sambata, 15 decembrie", dupa ce presedintele comisiei constituante i-a inmanat proiectul legii fundamentale in cadrul unei ceremonii oficiale la Cairo, scrie Mediafax.

"Proiectul Constitutiei exprima obiectivele revolutiei" care l-a obligat pe Hosni Mubarak sa paraseasca puterea in februarie 2011, dupa 30 de ani la conducerea tarii, a adaugat Morsi.

Presedintele a facut apel catre toti egiptenii care sunt pentru sau impotriva proiectului sa mearga sa se pronunte: "Prin noi toti se construieste natiunea.
Democratia inseamna participare. Invit toti cetatenii sa examineze cu atentie obiectivele acestui proiect".

"Reinnoiesc invitatia de a porni o dezbatere nationala serioasa si sincera pe tema problemelor natiunii pentru a pune capat perioadei de tranzitie cat ma rapid posibil si sa ne protejam democratia incipienta", a continuat acesta.

Comisia constituanta a votat proiectul de Constitutie in noaptea de joi spre vineri.

Textul, aparat de islamisti, este criticat de laici, liberali si comunitatea crestina care il acuza mai ales de subminarea libertatilor religioase si de expresie.

Sursa foto: Jonathan Rashad via Flickr


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri