Germania are cel mai mult de castigat de pe urma unei Europe unite, a declarat ministrul de Finante, Wolfgang Schaeuble, in contextul unui vot in legislativul german pentru aprobarea unei noi ajustari la pachetul de ajutor financiar pentru Grecia.
"Nimeni nu profita mai mult de pe urma Europei decat Germania", a spus Schaeuble, vineri, in Bundestag, potrivit EUobserver.

Seful Finantelor Germaniei a admis ca a durat o perioada pentru a se ajunge la concluzia ca "decenii de greseli" in Grecia nu pot fi reparate in doar doi ani, relateaza Mediafax.

Parlamentul german a aprobat vineri mai multe modificari la pachetul de imprumuturi pentru Grecia, decise in aceasta saptamana de ministrii de Finante din zona euro. Votul a trecut cu sprijinul unor parlamentari ai opozitiei, intrucat coalitia de guvernare a cancelarului Angela Merkel nu detine majoritatea necesara in legislativ.

Votul parlamentarilor germani dechide calea eliberarii de transe in valoare de 44 miliarde de euro catre Grecia. Modificarile la programul de ajutor extern includ reducerea dobanzilor la imprumuturile pentru Grecia si un plan de rascumparare de obligatiuni elene la un pret sub valoarea nominala, reducand astfel indatorarea tarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri