Bundesrat-ul, camera superioara a parlamentului german, va hotari vineri daca aproba sau nu proiectul guvernamental de majorare a Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) de la 16 la 19 procente incepand cu 1 ianuarie 2007.
Majorarea TVA-ului a fost aprobata de camera inferioara a parlamentului german (Bundestag) inca de luna trecuta. Pentru intrarea in vigoare a actului normativ este nevoie si de aprobarea camerei superioare a parlamentului german, informeaza AP, citata de Rompres.

Guvernul condus de Angela Merkel a promis ca in 2007 va reusi sa reduca deficitul Germaniei sub pragul de 3 % din PIB cerut de Uniunea Europeana, dupa mai multi ani in care acest prag a fost depasit. in acest sens, se estimeaza ca decizia de majorare a TVA-ului va aduce la buget aproximativ 20 miliarde euro.

Cu toate acestea, atat oamenii de afaceri, cat si analistii se tem de posibilitatea ca aceasta majorare de TVA sa nu afecteze apetitul consumatorilor si astfel sa puna in pericol relansarea economica inregistrata in prezent de cea mai mare economie din zona euro, dupa mai multi ani de stagnare economica.

Mai multi economisti de frunte estimeaza ca anul viitor Germania va inregistra o crestere economica de 1,2 procente, in scadere fata de 1,8 procente in acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri