Mexicul, tara cu una dintre cele mai mari rate ale obezitatii din lume, a aprobat recent introducerea unor taxe noi pentru fast-food, cu scopul de a reduce consumul.

Cresterea taxelor in acest pentru produsele cu continut crescut de calorii si pentru snacksurile dulci reprezinta o parte dintr-un amplu proiect de lege, care ar putea fi votat ca lege, scrie Business Insider.

Pe fondul obezitatii crescute din tara, initiativa Mexicului este sprijinita de catre experti in sanatate, dar refuzata de proprietarii micilor magazine.

De exemplu, magazinele “Mama si Pop” isi bazeaza vanzarile in special pe bauturile racoritoare si, cel mai probabil, vor trebui sa puna lacatul pe usa daca clientii sunt descurajati sa mai cumpere aceste produse.

Pretul bauturilor racoritoare ar urma sa creasca cu opt centi pe litru.

In prezent, in Mexic 32,8% dintre adulti sunt obezi, depasind nivelul de 31,8% din SUA.

Daca pachetul de taxe care include taxa pe faxt-food va fi aprobat, acesta va genera aproximativ 20 miliarde de dolari in veniturile statului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri