Un numar de 60.000 de companii din Grecia sunt dispuse sa isi transfere activitatile in Bulgaria, din cauza masurilor de restrictionare a activitatii bancilor si de control al capitalului, relateaza Novinite. Cu toate ca bancile elene au fost redeschise luni, dupa ce au fost inchise timp de trei saptamani, fondurile firmelor continua sa fie blocate, iar acestea nu pot face plati catre furnizorii straini.

Asociatia pentru Capital Industrial din Bulgaria (BICA) estimeaza ca posibila redirectionare a firmelor elene in Bulgaria ar crea cel putin 20.000 de locuri de munca. Un astfel de transfer ar facilita activitatea comerciala a firmelor elene, dar companiile ar avea nevoie de mai mult timp pentru activitatile de export al produselor, scrie Mediafax.

In prezent, firmele elene nu se multumesc doar sa se stabileasca in apropierea granitei, la Petrich si Sandanski, ci si in alte orase bulgaresti. Grecii cumpara in Bulgaria tot mai multe proprietati pentru birouri si solicita deschiderea de conturi la bancile bulgaresti, pentru a putea sa isi plateasca furnizorii.

Un alt motiv pentru transferul operatiunilor companiilor din Grecia in Bulgaria este majorarea impozitului pe profit la 29%, in timp ce impozitul din Bulgaria este de numai 10%. In prezent, companiile elene asigura locuri de munca pentru 70.000 de bulgari si, potrivit estimarilor, numarul acestora ar putea depasi 90.000.

Sursa foto: Greece/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri