Societe Generale isi va majora participatia in Rosbank, una din marile banci comerciale ale Rusiei, la 20 % minus o actiune, a informat a treia banca franceza ca active, citata de RIA Novosti.
Societe Generale si grupul financiar Interros, care este proprietarul Rosbank, au anuntat ca banca franceza intentioneaza sa cumpere inca 10 % din actiunile bancii rusesti, pe langa cele 10 % actiuni detinute deja.

Banca franceza a cumparat primele 10 procente din Rosbank, in luna iunie a acestui an, urmand ca pachetul urmator de 10 % sa fie achizitionat contra sumei de 317 milioane dolari.

Societe Generale a semnat de asemenea o optiune de cumparare a inca 30 % plus doua actiuni in Rosbank pentru 1,7 miliarde dolari, acest ultim pachet urmand a-i permite bancii franceze sa preia controlul bancii rusesti cel tarziu in anul 2008.

Rosbank este printre primele 30 de banci ale Rusiei avandu-i drept principali actionari pe KM Technologies (Overseas) Limited, acesta apartinand la randul sau in proportie de 79,9 % de Interros.

Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din zona euro. Cu peste 103.000 de angajati in intreaga lume, grupul isi desfasoara activitatea in jurul a trei mari activitati: banca de retail si serviciile financiare (19,8 milioane de clienti), gestiunea de active si serviciile pentru investitori, domeniu in care Grupul Societe Generale se numara printre cele mai importante banci din zona euro, cu 1.521 de miliarde de euro in custodie si cu peste 402 miliarde de euro sub gestiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri