Emblematica piata florentina Piazza del Duomo. nu va gazdui niciun fast-food, dupa ce o mare parte a populatiei s-a opus acestui lucru, printre altele, printr-un protest inedit, un picnic urias cu specialitati locale.

”Nu, nu, nu”, acesta este raspunsul categoric pe care Florenta l-a dat unui proiect al McDonald's in Piazza del Duomo. Un refuz triplu, scrie Le Figaro: primul, al populatiei care a imginat un urias picnic, cu specialitati locale, in semn de protest; cel de-al doilea, al internautilor, care au semnat o petitie de dezaprobare; al treilea ”nu” a venit de la autoritatile locale, care au explicat refuzul, prin apel la normele UNESCO, scrie News.ro.

In plina inima istorica a Florentei, Piazza del Duomo, un loc turistic, ar fi reprezentat o buna alegere pentru McDonald's, care incearca sa se infiltreze in acest loc de cateva decenii. Prima tentative dateaza din 1989. Departe de a se lasa descurajata, multinationala a reincercat sa intre in piata 25 de ani mai tarziu, dar a esuat, din nou.

O noua reglementare stipuleaza ca piata, clasata in patrimonial mondial al UNESCO, nu poate gazdui restaurante tip fast-food. McDonald's a propus un compromis: ”Locul va avea caracteristicile unui restaurant cu servire la masa si o serie de elemente suplimentare care sa puna in valoare spatiul cultural, o librarie si puncte de informare”, a explicat pentru AFP Giovanni Bettarini, responsabil cu dezvoltarea economica pentru orasul Florenta.

Aceasta incercare de a interpreta regulile nu l-a convins insa pe primarul Dario Nardella, care a refuzat categoric, la finalul saptamanii, proiectul multinationalei.

Locuitorii Florentei, care s-au opus vehement fast-food-ului in celebra piata, ar putea sarbatori victoria la picnicul stabilit pentru 13 iulie, chiar in piata aparata in fata ”asalturilor” gigantului american. Fiecare locuitor a fost invitat sa aduca o specialitate culinara.

Sursa foto: Botond Horvath/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri