Piata bursiera americana a fost socata de anuntul ca un avion mic a intrat intr-o cladire din New York, insa si-a revenit in ultima jumatate de ora a sedintei de tranzactionare, dar tensiunea va tine pietele pe muchie de cutit, sustin analistii.
Cei mai importanti indici bursieri au scazut imediat dupa ce a fost anuntat ca un avion mic a intrat intr-o cladire din cartierul Manhattan, New York.

Standard&Poor's 500 Index (SPX) scazuse cu 6,82 puncte sau 0,5% pana la 1.346,60 la ora 14:55 a New York-ului. Ulterior, Standard&Poor's 500 Index a atins cel mai jos nivel, 1.343,57, in coborire cu aproape 9 puncte sau 0,7%, potrivit NewsIn care citeaza agentiile de presa straine.

Dow Jones Industrial Average (DJI) a coborat cu aproape 70 de puncte sau 0,6%, pana la 11.794,17, de anuntul ca un avion a intrat intr-o cladire din New York, potrivit Reuters.

Nasdaq Composite Index (IXIC) a inregistrat o scadere de circa 23 puncte sau aproape 1%, pana la 2.301,43, conform Reuters. Pietele au scazut valoare a zilei in urma anuntului initial al accidentului la cea mai mica si si-au revenit apoi, a scris Jessica Seid de la CNN Money.

Indicele DJI a inchis sedinta obisnuita la in scadere cu 0,15%, pana la 11.849,32, iar SPX a scazut si-a revenit la 1.349,74, in scadere cu 0,27%, pana la finalul sedintei obisnuite, a aratat Reuters, citand ultimele date disponibile. Si IXIC a revenit de la o scadere de 1% la o pierdere de 0,31% sau o valoare de 2.308,28, pana la finalul sedintei obisnuite de tranzactionare, potrivit ultimelor date disponibile, a informat Reuters.

Totusi, inainte de incident, pretul titlurilor era mai mic datorita zvonurilor asupra veniturilor diverselor companii, a aratat CNN Money. Castigurile au fost mici, deorece zvonurile au ingrijorat investitorii, care au manifestat precautie la inceputul unei noi perioade de raportari financiare.

Orice fel de este legat de un accident aviatic, fie ca poate fi terorism, un act intentionat sau intamplator, va tine pietele pe o muchie de cutit [...] , a declarat analistul sef al D.A. Davidson & Co., Fred Dickson , citat de Reuters. Tragedia din New York a subliniat tensiunea investitorilor pe moment, pana cand anumite detalii au fost lamurite, a declarat Dickson, citat de CNN Money.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri