Grupul AXA, al doilea asigurator din Europa, a raportat o crestere de 16% a profitului net obtinut in primul semestru al 2007, depasind asteptarile analistilor, precizand ca volatilitatea de pe piata creditelor nu a avut un impact major asupra profitului, relateaza Reuters, citat de NewsIn
Profitul net s-a ridicat la 3,18 miliarde euro(4,38 miliarde dolari), castigurile fiind majorare de preluarea, in 2006, asiguratorului elvetian Winterhur, a anuntat AXA joi.

Castigurile obtinute prin activitatea de baza au inregistrat o crestere de 29% pana la 2,7 miliarde euro iar castigurile pe actiune au crescut cu 14% pana la 1,22 euro pe actiune.

Un grup de analisti chestionati de Reuters au mizat pe un profit net de 3,058 miliarde euro.

Pierderile inregistrate in sectorul american al creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc cauzat o criza pe pietele financiare, dupa aparitia semnalelor conform carora clientii nu ar dispune de fonduri pentru a-si achita datoriile.

AXA a anuntat la inceputul acestei luni ca anumite fonduri ale sale au inregistrat pierderi in sectorul creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, investind o parte din banii proprii pentru a asigura lichiditatea acestor fonduri.

Asiguratorul francez a precizat ca nu se asteapta ca aceste conditii de pe piata sa aiba un impact negativ asupra castigurilor sale.

"Volatilitatea pietelor de credit nu ar trebui sa aiba un impact asupra profitabilitatii noastre, daca luam in considerare calitatea activelor si numarul ridicat de polite de asigurare pe termen lung", a anuntat AXA intr-un comunicat.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri