Grupul austriac de petrol si gaze OMV ar putea da in judecata MOL, dupa ce compania ungara a refuzat sa includa unele dintre propunerile OMV pe agenda adunarii anuale a actionarilor firmei, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Grupul austriac si MOL au intrat intr-o disputa inca din vara trecuta, cand OMV, care detine 20,2% din actiunile companiei ungare, a facut o oferta de preluare conditionata, prin care evalua compania ungara la 20 miliarde dolari.

MOL a respins cererile OMV, pe motiv ca ar reduce valoarea detinerilor investitorilor si a sporit controlul asupra propriilor actiuni prin rascumparari si vanzarea lor catre investitori apropiati.

"OMV ar putea pune in discutie in fata instantei legalitatea modului in care MOL a raspuns cererilor OMV", arata un comunicat al companiei austriace.

OMV vrea ca actionarii MOL sa voteze in cadrul adunarii generale anuale, programata pentru 23 aprilie, renuntarea la acordurile referitoare la drepturile de vot cu firme precum BNP Paribas, OTP Bank si CEZ, numirea unui auditor independent care sa evalueze aceste acorduri, precum si publicarea tuturor inregistrarilor voturilor.

OMV considera ca decizia MOL de a respinge propunerile grupului austriac demonstreaza"dispretul profund" al MOL fata de actiunarii sai independenti.

"Si aceasta in ciuda ingrijorarilor exprimate de alti actionari institutionali privind modul nefiresc in care MOL a acordat actiuni unor terte parti apropiate", precizeaza comunicatul OMV.

MOL considera ca unele dintre propunerile OMV nu sunt in conformitate cu legislatia ungara a companiilor si cu actul constitutiv al MOL.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri