Criza financiara globala a redus cu 66,4% profitul bancii franceze Credit Agricole in primul trimestru din 2008, grupul anuntand noi deprecieri de active si lansarea unei majorari de capital, precum si cesiunea unor active, mai ales cele cu grad de risc mai ridicat.
Divizia Calyon a raportat o pierdere de 795 milioane euro pentru primul trimestru din 2008, insa Credit Agricole a reusit sa obtina profit, de 892 milioane euro, scrie AFP, citat de NewsIn.

In primul trimestru din 2007, CA a raportat un profit net de 2,655 miliarde euro. Profitul net din operatiunile bancare a scazut cu 18%, la 4,11 miliarde euro.

Profitul operational al bancii a cunoscut o cadere de 75%, la 446 milioane euro, fata de nivelul de 1,833 miliarde euro inregistrat in primul trimestru din 2007, conform comunicatului emis de companie.

Credit Agricole SA a obtinut in primul trimestru din 2008 de un castig de 882 milioane euro obtinut prin cesiunea participatiei sale in grupul Suez si un altul, de 420 milioane euro, legat de crearea Newedge. Cheltuielile operationale au crescut deja cu 5,1%, la 3,218 miliarde euro. Randamentul capitalului investit se cifra la sfarsitul lunii martie 2008 la 9,6%.

Credit Agricole, principal grup bancar de retail din Europa, a afisat deja un profit net in scadere pentru intreg anul 2007. Banca a mai anuntat inghetul tuturor operatiuni de achizitie de mare amploare, pentru o perioada nedefinita.

Dupa cum a anuntat marti, grupul va lansa "inainte de inceperea verii", o majorare de capital de 5,9 miliarde euro, pentru a-si intari fondurile proprii si pentru a "asigura cresterea tuturot diviziilor sale".

Nivelul acestei majorari, la putin timp dupa ce rivalii de la Societe Generale au strans 5,5 miliarde dupa dezvaluirea unei fraude de 4,9 miliarde euro, a intrigat analistii, insa banca a precizat ca aceasta majorare este destinata acoperirii pierderilor cauzate de divizia sa de investment banking, Calyon.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri