Companiile de asigurari Axa SA, MetLife Inc, Prudential Plc si fondul suveran de investitii China Investment Corp poarta discutii pentru a cumpara o divizie a asiguratorului American Insurance Group (AIG), intr-o tranzactie estimata la 10,8 miliarde dolari, conform unor surse, citate de Reuters.
Fiecare dintre cele patru companii poarta discutii separate cu reprezentanti AIG in vederea cumpararii American Life Insurance Co (Alico), iar afacerea ar putea fi incheiata in 2009, potrivit unor surse apropiate situatiei.

AIG, odata cel mai mare asigurator din lume, dupa valoarea de piata, vrea sa vanda active detinute la nivel global, pentru a rambursa guvernului ajutorul de 152 miliarde dolari. Mai mult, AIG are datorii de aproximativ 10 miliarde dolari catre alte institutii financiare, in urma unor tranzactii esuate, scrie Wall Street Journal, citat de NewsIn.

Alico are operatiuni in 55 tari, inclusiv in Japonia, unde obtine mai mult de jumatate din venituri. AIG a afisat pierderi de 24,5 miliarde dolari in al treilea trimestru, echivalent cu 9,05 dolari/actiune, dupa un castig de 3,09 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, AIG a obtinut o extindere a ajutorului guvernamental acordat de stat, acesta fiind evaluat acum la peste 150 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri