Marea Britanie, Olanda si Germania analizeaza crearea de "banci neperformante" care sa preia activele toxice si multe tari europene vor urma acest exemplu, in incercarea de sprijinire a pietelor financiare, a spus luni comisarul european pentru afaceri economice, Joaquin Almunia, citat de Reuters.
Imprumuturile interbancare au fost oprite din cauza temerilor legate de activele toxice, iar increderea va reveni numai dupa ce aceste instrumente nelichide vor fi eliminate din bilanturile contabile ale acestor banci, a declarat Almunia in cadrul unui seminar, potrivit NewsIn.

"Autoritatile engleze, olandeze si germane discuta aceasta problema, care va fi, probabil, discutata de noi toti, la nivelul Comisiei Europene, pentru a nu exista neintelegeri", a mai spus Almunia.

Guvernele dezbat daca vor folosi banii contribuabililor pentru a cumpara astfel de active sau daca vor lasa bancile sa utilizeze propriile institutii. Cea mai mare problema este modul in care se vor stabili preturile unor fonduri ce nu au nicio valoare pe pietele financiare, a explicat Almunia.

Germania ar putea permite creditorilor sa puna bazele propriilor "banci neperformante", fara a transfera greutatile asupra contribuabililor, a declarat vineri pentru Reuters un oficial german.

Almunia a spus ca banii contribuabililor ar putea fi folositi pentru bancile neperformante, insa trebuie sa existe siguranta ca acestea vor functiona corespunzator.

"Contribuabilii au oferit deja prea multi bani si nu mai pot da altii fara transparenta si fara conditii stricte legate de preturi si de management", a spus Almunia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri