Filmările serialului Netflix “Wednesday” nu vor mai avea loc în România, din cauza unei colaborări proaste cu statul. Producția serialului Wednesday se va muta din România în Irlanda pentru sezonul al doilea, filmările urmând să înceapă în aprilie anul viitor, scrie Variety.

Primul sezon de opt episoade, care a debutat inițial în noiembrie anul trecut pe Netflix, a fost filmat în România în perioada septembrie 2021 - martie 2022. După ce a doborât mai multe recorduri pentru seriale de streaming, inclusiv cele mai multe ore vizionate pentru un serial în limba engleză în prima săptămână, cu peste 341 de milioane de ore, serialul de comedie a fost reînnoit pentru sezonul 2 în ianuarie.

"Wednesday" o urmărește pe Jenna Ortega în rolul personajului titular din "Familia Addams", care se înscrie la Academia Nevermore. Conform descrierii oficiale a primului sezon, Wednesday "încearcă să își stăpânească abilitatea psihică emergentă, să zădărnicească o serie de crime monstruoase care au terorizat orașul local și să rezolve misterul supranatural care i-a implicat pe părinții ei în urmă cu 25 de ani - totul în timp ce navighează prin noile și foarte încurcatele ei relații de la Nevermore".

Alături de Ortega, din distribuția sezonului 1 au făcut parte Gwendoline Christie, Jamie McShane, Percy Hynes White, Hunter Doohan, Emma Myers, Joy Sunday, Naomi J. Ogawa, Moosa Mostafa, Georgie Farmer, Riki Lindhome și Christina Ricci. Catherine Zeta-Jones a apărut și ea în rolul Morticia Addams, alături de Luis Guzmán în rolul lui Gomez și Isaac Ordonez în rolul lui Pugsley.

Într-un interviu acordat Digi24, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat, că România are în sfârșit o schemă de cash rebate prin care producțiile cinematografice, precum cele ale marilor companii internaționale, să fie atrase în țară.

Practic, statul le va returna o parte din investiții într-o formă de ajutor de stat, cum funcționează în toate celelalte țări europene, anterior România fiind ultima ce nu aplica schema.

Ea a dat exemplul celebrei producții „Wednesday”, care a fost filmată aici și care a decis să mute producția din țară, „pentru că au fost păcăliți că vor primi acest ajutor de și după care statul le-a spus «ne pare rău»”, spune oficialul liberal.

Sursa foto: Shutterstock / Hamara

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri