Banca centrala a Italiei se asteapta la revenirea pe crestere a economiei peninsulei in trimestrul al treilea, dar considera ca redresarea este inca fragila, potrivit buletinului economic publicat si citat de AFP.
"In trimestrul al treilea, produsul intern brut ar trebui sa arate o prima revenire, de aproape 1% fata de trimestrul anterior. Dar intensitatea redresarii ramane nesigura si nu se observa inca o inversare clara a tendintei la nivelul cererii", precizeaza Banca Italiei, fara sa dea detalii despre estimarile pe ansamblul acestui an.

Institutia a mai mentionat ca "intr-un cadru mai favorabil in ce priveste cererea mondiala, exporturile italiene nu au demonstrat o tendinta clara de redresare in timpul verii si in aceeasi perioada s-a inregistrat o cadere puternica a importurilor", potrivit NewsIn.

Spre deosebire de Germania si Franta, Italia nu a gasit drumul spre crestere in trimestrul al doilea. Economia Italiei s-a restrans cu 0,5% in trimestrul al doilea fata de cele trei luni anterioare. Guvernul, care si-a revizuit in crestere, in septembrie, estimarile, se asteapta la o comprimare cu 4,8% a economiei in 2009 si anticipeaza o crestere de 0,7% a PIB in 2010.

Banca Italiei semnaleaza si o "deteriorare semnificativa" a finantelor publice, ca urmare a diminuarii incasarilor fiscale. Comisia Europeana a declansat saptamana trecuta prima etapa a procedurii de infringement pentru deficit excesiv pentru noua tari UE, printre care si Italia. Guvernul italian se asteapta la un deficit public de 5,3% din PIB in 2009 si de 5% in 2010, fata de 2,7% in 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri