Spania va avea nevoie de trei sau patru ani pentru a reveni la rata somajului inregistrata anterior crizei, apreciaza ministrul Muncii, Celestino Corbacho, citat de AFP.
"Va fi nevoie de trei sau patru ani pentru a se reveni la rata somajului anterioara crizei, daca situatia nu se inrautateste", a afirmat Corbacho, citat de Mediafax.

Rata somajului din Spania creste continuu dupa cel de-al treilea trimestru din 2007, cand s-a situat la 7,95% din populatia activa. In cel de-al doilea trimestru al acestui an, rata a urcat la 20,09%, potrivit institutului national de statistica. Numarul total al somerilor a ajuns la 4,645 millioane.

Eurostat, biroul de statistica al Comisiei Europene, a indicat ca Spania a inregistrat o rata somajului de 20,3% in luna iulie, cel mai ridicat nivel din zona euro, comparativ cu media de 10% din regiune. Eurostat aplica metodologii de calcul diferite fata de cele ale institutului spaniol de statistica.

Spania a iesit la inceputul anului din recesiunea profunda cu care s-a confruntat din 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri