Premierul Victor Ponta este citat, in 1 aprilie, la Curtea de Apel Cluj, in procesul intentat de liderul PNL Cluj Mihai Seplecan, care a depus o plangere penala deoarece Guvernul nu a organizat alegeri partiale pentru conducerea Consiliului Judetean, dupa demisia lui Horea Uioreanu.

"Urmare a plangerii facute in contencios administrativ in legatura cu obligarea Guvernului Ponta de a respecta legile si de a declansa alegerile partiale pentru ocuparea functiei de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, prima infatisare va avea loc in data de 1 aprilie, ora 9.30, la Sectia de Contencios administrativ a Curtii de Apel Cluj. Victor Viorel Ponta si PSD au impresia ca se poate glumi pe seama drepturilor cetatenilor Clujului de a alege si de a fi ales. Sper sa nu trateze situatia ca pe o gluma, asa cum s-au obisnuit sa guverneze Romania”, spun reprezentantii PNL Cluj intr-un comunicat de presa transmis joi, informeaza Mediafax.

Co-presedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, spune ca a notificat Guvernul dupa al doilea tur al alegerilor prezidentiale ca pana la inceputul lunii decembrie a anului trecut sa fie adoptata o hotarare prin care sa se stabileasca, cel mai tarziu la jumatatea lunii ianuarie, data de desfasurare a alegerilor partiale pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj. "Fiind vorba despre alegeri partiale generate de o situatie prevazuta de Legea administratiei publice, respectiv cea privind Statutul alesilor locali, data desfasurarii alegerilor trebuie sa se stabileasca cu cel putin 35 de zile inaintea votarii. S-a ajuns la situatia ca totul sa se trateze prin tribunale din cauza faptului ca la PSD infrangerea legii prin tergiversare si fortare este norma de lucru. Reamintesc faptul ca exista si actiuni penale impotriva premierului Victor Viorel Ponta, nu numai de contencios administrativ”, adauga Seplecan.

Potrivit citatiei Curtii de Apel Cluj, in acest proces apare ca parat "Guvernul Romaniei - prin prim-ministrul Victor Ponta”, iar PNL Cluj este reclamant. In ianuarie, Mihai Seplecan a depus, la Parchetul instantei supreme, o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva premierului Victor Ponta, pentru ca nu organizeaza alegeri partiale la presedintia Consiliul Judetean Cluj, dupa demisia lui Horea Uioreanu. Oficial, nicio formatiune politica din judetul Cluj nu a anuntat ca are un candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean.

Functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj a ramas vacanta in 6 octombrie 2014, cand prefectul judetului, Gheorghe Ioan Vuscan, a emis ordinul prin care se constata incetarea de drept a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean al lui Horea Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia. Horea Uioreanu a fost arestat preventiv in 29 mai 2014 alaturi de oamenii de afaceri Vasile Pogacean si Ioan Bene, pentru fapte de coruptie, iar in 23 iunie a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru infractiuni de luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

Horea Uioreanu, Ioan Bene si Vasile Pogacean au fost arestati preventiv in 29 mai 2014, iar ulterior Tribunalul Cluj le-a prelungit arestul preventiv. In luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de inlocuire a masurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu, insa in noiembrie Curtea de Apel Cluj a dispus ca acesta sa fie plasat in arest la domiciliu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri