Wigler Solomon, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, a luat mita 204.000 de euro, promitand ca va interveni pe langa consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), astfel incat acestia sa voteze aprobarea unor PUZ-uri aferente construirii a trei supermarket-uri.

Wigler Solmon a cerut, in total, 230.000 de euro, unui om de afaceri, pentru ca Primaria Capitalei sa aprobe planurile urbanistice zonale pentru construirea a trei supermarket-uri in Bucuresti, dar si pentru ca municipalitatea sa ofere o donatie, spune DNA.

In perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, in calitate de consilier personal al primarului Municipiului Bucuresti, a cerut suma totala de 230.000 euro. El a primit, in mai multe transe, suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului General al Municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora, in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarari, conform DNA, scrie Mediafax.

"Aceste hotarari vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare edificarii a trei supermarket-uri pe raza municipiului Bucuresti si acceptarea unei donatii de catre Primaria Municipiului Bucuresti", arata DNA. Wigler Solmon a primit suma totala de 150.000 euro, in patru transe, respectiv inainte si dupa votarea hotararilor respective.

"In acelasi scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a intalnit cu inculpatul Wigler Solomon in biroul acestuia din urma aflat in sediul Primariei municipiului Bucuresti, ocazie cu care acesta din urma l-a asigurat pe martorul denuntator ca, in sedinta Consiliului general al municipiului Bucuresti din ziua respectiva, au fost aprobate atat proiectul de hotarare privind acceptarea donatiei aferenta unuia dintre proiecte, cat si PUZ - ul pentru unul dintre supermarket-uri", conform DNA.

In acest context, consilierul lui Oprescu a convenit cu omul de afaceri ca, in 3 iunie, sa-i dea 25.000 euro, urmand ca diferenta pana la 51.000 euro sa o aduca in saptamana 8-12 iunie. Miercuri seara, Wigler Solomon a fost surprins in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea suma de 25.000 euro.

"Anterior, in acelasi scop, inculpatul primise, printr-un intermediar, suma de 4.000 euro de la acelasi om de afaceri. Intr-un context separat, la data de 14 noiembrie 2013, inculpatul Wigler Solmon a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe langa primarul general al municipiului Bucuresti, pe langa care a lasat sa creada ca are influenta, in vederea eliberarii unei autorizatii de construire necesare unei solutii de trafic (sens giratoriu), pentru doua supermarket-uri", potrivit procurorilor anticoruptie.

Pentru a instrumenta acest dosar, procurorii au beneficiar de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.
Wigler Solomon a fost retinut, el urmand sa fie prezentat, joi, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Wigler Solomon, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, suspendat din functie

Wigler Solomon, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, acuzat de DNA ca a luat mita 204.000 de euro, a fost suspendat din functie, ca urmare a anchetei declansata de procurorii anticoruptie, arata Primaria Capitalei, intr-un comunicat transmis joi. "Primaria Municipiului Bucuresti a pus si pune la dispozitia organelor de cercetare toate informatiile, documentele si inscrisurile solicitate de catre acestea. Primarul General al Municipiului Bucuresti a luat masurile care se impun in conformitate cu legislatia in vigoare, procedand la suspendarea domnului Solomon Wigler din functia de consilier", precizeaza sursa citata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri