Omul de afaceri Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, este audiat la DNA, unde a fost adus cu mandat, intr-un dosar privind o despagubire de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren din Pitesti, care i-a fost acordata de comisia ANRP, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au emis un mandat de aducere pe numele lui Mihai Rotaru, pentru a da declaratii despre o despagubire de 108.932.000 de lei, care i-a fost acordata de Comisia pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, pentru un teren din Pitesti, in perioada in care sefa comisiei era Crinuta Dumitrean, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

In aceeasi cauza sunt vizati si membri din comisia de la ANPR care a aprobat solicitarea de despagubire a lui Mihai Rotaru, printre acestia fiind Crinuta Dumitrean, Remus Baciu, Sergiu Diacomatu si Marko Attila, au precizat sursele citate.

Mihai Rotaru a cumparat drepturile litigioase pentru terenul din Pitesti de la o persoana care se judeca de opt ani cu Primaria Pitesti si nu a reusit sa primeasca despagubiri. La sase luni dupa ce a cumparat drepturile litigioase pentru acel teren, Rotaru a primit de la ANPR o despagubire de 108.932.000 de lei, au mai aratat sursele citate.

Intr-un alt dosar privind despagubiri ilegale de la ANRP, cunoscut ca "Bica 1", sunt judecati, pentru abuz in serviciu, opt fosti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor - fosta sefa a DIICOT Alina Bica, in calitate de fost reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, Crinuta Dumitrean, Sergiu Ionut Diacomatu, Catalin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lacramioara Alexandru, Oana Vasilescu si Dragos George Bogdan. Evaluatorul Emil Nutiu si omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzati de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Cei opt fosti membri ai Comisiei din ANRP sunt acuzati ca i-au aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri