Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, fara a preciza la intrarea la audieri in ce calitate a fost chemat.

Fosta sotie a presedintelui PSD este urmarita penal pentru abuz in serviciu. Aceasta fapte ar fi comis-o in perioada in care ocupa functia de sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, conform Mediafax.


"Este vorba despre acelasi dosar in care a fost chemata sotia mea. Sunt suspectat ca doua angajate de la Directia de Protectie a Copilului care nu ar fi venit la serviciu si as fi ingaduit acest lucru si am calitatea de suspect. Am luat act. Nu cred ca situatia aduce un prejudiciu de imagine partidului, vom vedea la alegeri", a declarat Liviu Dragnea, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Acesta a mai precizat ca fosta sa sotie, Bombonica Prodana, nu a facut nicio angajare si "nici nu a intervenit la conducere".

Alaturi de sotia lui Liviu Dragnea sunt implicate mai multe persoane ce detineau functii de conducere

Alaturi de Bombonica Prodana mai sunt cercetati Floarea Alesu, la data faptelor director general al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman si Jenica Dumitru, sef Serviciu Resurse Umane, Juridic si Contencios. Procurorii ii acuza pe cei doi de abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

In acelasi dosar au mai fost pusi sub urmarire penala Claudiu Balaban si Remus Boboc, amandoi sefi de servicii, la data comiterii faptelor, in cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

“ In perioada iulie 2006 – 2013, inculpatele Alesu Floarea si Dumitru Jenica, cu incalcarea atributiilor de serviciu, au dispus in mod ilegal mentinerea in functii si implicit plata drepturilor salariale pentru un numar de patru angajati din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman”, in conditiile in care acestia nu au prestat vreo activitate si nu s-au prezentat la serviciu, precizeaza DNA intr-un comunicat de presa.

Cei patru angajati ar fi incasat sume necuvenite in cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat si bugetul local, mai transmit procurorii anticoruptie.

Pentru ca salariile celor patru persoane sa fie justificate, Floarea Alesu si Jenica Dumitru Jenica i-ar fi determinat pe doi dintre subordonatii lor sa falsifice documente.

“In perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si in calitate de sef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin incalcarea cu stiinta atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate, incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, nu a intreprins niciun demers de sanctionare a persoanelor respective”, se arata in comunicatul DNA.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri