Oresa impreuna cu fondatorul La Fantana, Cristian Amza, au semnat un acord pentru preluarea tuturor actiunilor detinute de fondurile administrate de Innova Capital la grupul La Fantana. Tranzactia scoate practic din discutie o listare a companiei pe Bursa de Valori Bucuresti, cel putin pe termen mediu.

Tranzactia va fi finalizata dupa obtinerea aprobarilor necesare, printre care si cea de la Consiliul Concurentei, iar pretul acesteia nu a fost facut public. Compania a fost foarte aproape de o listare pe Bursa de Valori Bucuresti anul trecut, insa planurile au fost amanate din cauza incertitudinilor provocate de criza din Grecia si posibila iesire a statului elen din zona euro.

La Fantana este una dintre cele mai mari companii pe piata solutiilor de vanzare si livrare a apei pentru consumatori si companii din Europa Centrala si de Sud-Est. "La Fantana a crescut considerabil in ultimii 17 ani alaturi de Innova Capital si Oresa. Am impartasit aceeasi viziune intro echipa care a functionat foarte bine. Le multumesc investitorilor care cred in La Fantana si echipei de management pe care o conduc", a declarat Cristian Amza, CEO si fondator al grupului La Fantana.

La Fantana a devenit un jucator mai mare si mai puternic pe segmentul «watercooler» si a dezvoltat cu succes noua linie de business de aprovizionare cu cafea, un segment unde consideram ca exista oportunitati interesante - Cornel Marian, Managing Director Oresa.

La Fantana este controlata de cei doi investitori prin intermediul firmei cipriote Plinius Investments Limited. Oresa a fost asistata in aceasta tranzactie de societatea de avocatura David si Baias, afiliata PWC. Innova a fost sprijinita de Clifford Chance Badea, iar Cristian Amza de Popovici Nitu Stoica & Asociatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri