Restaurantul "Moldova", din cartierul newyorkez Brooklyn, este primul local cu specific romanesc din New York si a fost deschis de Radu Panfil, un basarabean care a emigrat in Statele Unite in 2005, informeaza site-ul nytimes.com.

Meniul restaurantului "Moldova", deschis in iulie 2012, este un tribut adus gastronomiei din Balcani: supe consistente, peste proaspat si afumat, carne la gratar si sarmale. Din meniu nu lipseste mamaliga, sevita ca garnitura la carnati de casa sau cu mancare de mazare si cu ceapa, dupa cum noteaza site-ul publicatiei The New York Times, conform Mediafax.

Radu Panfil, proprietarul in varsta de 35 de ani al restaurantului, a emigrat din Chisinau in Statele Unite in 2005. La inceput, a fost chelner in mai multe restaurante din New York, apoi manager, infiintand restaurantul din dorinta de a crea un loc special de intalnire pentru compatriotii din New York, dar si pentru amatorii de mancare buna.

"Inca de la inceput, am hotarat ca restaurantul avea sa fie un loc de intalnire pentru oamenii din tara noastra, unde sa se simta ca acasa, unde sa nu uite obiceiurile si traditiile din tara noastra - si nici mirosul de mamaliga aburinda", a declarat Radu Panfil pentru The New York Times.

Si cum ideea unui restaurant cu specific romanesc s-a bucurat de succes, Radu Panfil a deschis un alt restaurant asemanator in Philadelphia, in luna august a anului trecut, iar planurile de extindere continua, precizeaza publicatia.

Sursa foto: Contul de Facebook al Moldova Restaurant New York

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri